Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش نرخ گاز و برق در سالیان اخیر٬ بسیاری از خانواده‌های ترکیه را با مشکل روبرو کرده و شمار قطع آبونمان برق و گاز از عدد ۲۰ میلیون فراتر رفته است. ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ قطعاً در کشور ما٬ شمار خانواده‌هایی که توان پرداخت قبض برق و گاز را نداشته باشند و شمار خانواده‌هایی که به دلیل ناتوانی مالی در پرداخت قبض٬ جریان برق و اشتراک گاز آنها قطع شود، به یک هزار هم نرسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در ترکیه چنین نیست. افزایش نرخ گاز و برق در سالیان اخیر٬ بسیاری از خانواده‌های ترکیه را با مشکل روبرو کرده و شمار قطع آبونمان برق و گاز از عدد 20 میلیون فراتر رفته است. درست شنیدید! خطای تایپی روی نداده است. رقمی وحشتناک و فراتر از بیست میلیون خانوار.

اتاق مهندسان برق ترکیه در گزارشی به این اشاره کرده که افزایش 15 درصد نرخ آبونمان برق در ترکیه٬ موجب آن شده که به طور میانگین 46 لیره به میزان قبض پرداختی خانواده‌ها افزوده شود.

به طور کلی و میانگین٬ هر خانوار ترکیه‌ای به شکل ماهانه 110 دلار از درآمد خود را به قبض برق٬ گاز و آب اختصاص می‌دهند که برای خانواده‌های دارای درآمد معادل کف حقوق تامین اجتماعی٬ هزینه سنگینی است.

افزایش قیمت پی‌درپی

قیمت بنزین در ترکیه در ماه‌های اخیر به 17 لیره برای هر لیتر رسید که پولی نزدیک به 3 دلار آمریکا است و این یعنی ترکیه‌ای‌ها گران‌ترین بنزین جهان را می‌سوزانند و کشاورزان این کشور نیز٬ گران‌ترین گازوئیل جهان را در باک تراکتورهایشان می‌ریزند و این موضوع به شکل جدی موجب افزایش قیمت محصولات غذایی می‌شود.

اما این فقط بنزین و گازوئیل نیست که مردم ترکیه را به ستوه آورده است. برق و گاز هم در این کشور٬ نعمت‌های بسیار گران‌قیمتی هستند و به عنوان مثال٬ میانگین پرداخت آبونمان برق برای یک خانواده 4 نفره و دارای یک خانه کوچک  و معمولی٬ فراتر از 200 لیره است.

200 لیره یعنی رقمی 8 درصدی از درآمد یک خانواده دارای کف حقوق ماهیانه. اما مساله اینجاست که همین قیمت‌ هم ثابت نیتس و هر چند ماه یک بار٬ قیمت همه حامل‌های انرژی و آبونمان‌های ماهانه بالاتر می‌رود و خانواده‌هایی که درآمد ثابت دارند٬ ناچارند سهمی را که به بهداشت و سلامت و تفریح اختصاصل داده بودند٬ به بخش انرژی و حمل و نقل بدهند. در نتیجه شمار قابل توجهی از خانواده‌ها برای پرداخت٬ گرفتار می‌شوند و میلیون‌ها خانواده٬ دست کم یک بار قطعی برق و گاز را تجربه کرده‌اند.

جزئیات این قضیه از این قرار است که بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی وزارت انرژی و منابع طبیعی ترکیه٬ افزایش نرخ برق و گاز طبیعی٬ بر اقتصاد خانواده‌ها تاثیر گذاشته است.

روزنامه ینی چاغ در یک گزارش مفصل به بررسی آمارهای مربوط به قطع برق پرداخت و چنین نوشته است:«تنها ظرف 3 سال یعنی از آغاز سال 2016 میلادی تا پایان سال 2018 میلادی در سراسر ترکیه٬ 17 میلیون و 800 هزار خانوار در ترکیه٬ دست کم یک بار قطع جریان برق را تجربه کردند و ناچار شدند علاوه بر پرداخت بدهی پیشین٬ برای اتصال مجدد٬ هزینه گزافی پرداخت کنند.»

همچنین در یکی از گزارش‌های دیگر ینی چاغ٬ به این اشاره شده که در سال 2019 میلادی٬ جریان برق 3.5 میلیون خانوار به خاطر عدم پرداخت قبض٬ قطع شده است و اشتراک گاز 710 هزار خانوار نیز به دلیل عدم پرداخت قبض بسته شده است.

در این گزارش به این اشاره شده که خانوارها٬ برای رفع این مشکل٬ چاره‌ای ندارند مگر دریافت وام از بانک‌ها. اما خانواده‌های زیادی هم هستند که برای تامین گرمای منزل٬ از خیر گاز طبیعی گذشته و زغال سنگ مصرف می‌کنند.

بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده از سوی بازار تنظیم نرخ انرژی (EPDK) در ترکیه٬ کل ترکیه نزدیک به 44 میلیون مشترک برق دارد و تنها در سال 2018 میلادی٬ 14 میلیون و 400 هزار مشترک٬ لااقل یک بار سر و کارشان با اکیپ قطع برق افتاد که آماری معادل یک سوم کل مشترکین برق است!

علی حیدر حق وردی نماینده آنکارا و از اعضای حزب جمهوری خلق٬ به منظور بررسی این موضوع٬ وزیر انرژی ترکیه را به مجلس کشاند و از او در این مورد سوال کرد.

وزیر انرژی در پاسخ به این نماینده٬ به این واقعیت اذعان کرد که در 4 سال اخیر٬ میزان قطع اشتراک گاز و برق خانوارها٬ معادل یک سوم بوده و دلیل آن به دشواری‌های تامین هزینه‌های کلان تولید انرژی بازمی‌گردد و دولت نمی‌تواند بودجه و یارانه خاصی به این بخش اختصاص دهد.

چه باید کرد؟

بررسی جغرافیا٬ اقتصاد و ساختار سیاسی ترکیه٬ نشان می‌دهد که تامین سوخت و انرژی همواره یکی از پاشنه آشیل‌های بزرگ برای رشد و توسعه بوده و بخش قابل توجهی از درآمدهای سالانه دولت٬ صرف تامین سوخت و انرژی می‌شود و در نتیجه موضوعی به نام دیپلماسی انرژی برای ترکیه یک موضوع حیاتی و سرنوشت‌ساز است.

ترکیه تلاش کرده در سالیان گذشته٬ با تقویت روابط خود با ایران٬ آذربایجان٬ روسیه٬ عراق و اقلیم کردستان عراق٬ برای تامین انرژی ارزان قیمت٬ گام‌هایی بردارد و حالا در شرق مدیترانه و در دو حوزه حساس سواحل جمهوری ترک قبرس شمالی و همچنین در لیبی٬ در حال فعالیت برای عبور از این مشکل است، اما شواهد نشان می‌دهد که عبور از این بحران برای دولت ترکیه آسان نیست و اگر راهکارهای اثرگذار و معقولی برای کمک به خانواده‌های کم‌درآمد درنظر گرفته نشود٬ اصل عدالت و همسانی در برخورداری از مواهب کشور زیر سوال می‌رود و فقرای ترکی ناچار خواهند شد که درآمد خود را فقط به تامین نان و انرژی اختصاص دهند و در بخش‌های حساس٬ حیاتی و مهمی همچون بهداشت و سلامت٬ آموزش و فرهنگ و تفریح٬ با مشکلات بزرگی روبرو شوند و این مشکلات رفته رفته دامن حزب عدالت و توسعه را بگیرد.

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ترکیه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه ترکیه آبونمان برق خانواده ها پرداخت قبض برق و گاز یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۱۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان مدعی هستند تراکم انرژی باتری جدید ۲برابر بیشتر از باتری های لیتیومی است. باتری جدید می تواند صنعت وسایل نقلیه برقی را دگرگون کند.

علاوه بر آن باتری های آبی از این مایع به عنوان حلال برای الکترولیت استفاده می کنند و به این ترتیب ایمنی آنها را ارتقا می دهند. باتری های لیتیوم یونی غیر آبی تراکم انرژی بالایی دارند اما ایمنی آنها به دلیل الکترولیت های ارگانیک آتش زا در معرض خطر است.

با این وجود باتری های آبی به طور کلی تراکم انرژی کمتری دارند که دلیل آن حلالیت محدودیت الکترولیت و ولتاژ پایین است. اکنون محققان چین یک باتری آبی مبتنی بر انتقال چند الکترونی هالوژن ابداع کرده اند. آنها به رهبری لی شیانگ فنگ از انستیتوDICP آکادمی علوم چین با همکاری دیگر پروفسور این انستیتو یک کاتد انتقال چند الکترونی مبتنی بر برومین و یودین ابداع کردند.

این کاتد به ظرفیت بیش از ۸۴۰Ah/L و تراکم انرژی ۱۲۰۰وات ساعت به ازای هر لیتر دست یافت.

محققان برای ارتقای تراکم انرزی باتری های آبی از محلول ترکیبی هالوژن یون های یودن و برومین به عنوان الکترولیت استفاده کردند. آنها یک واکنش انتقال چند الکترونی ابداع کردند.

طبق گزارش های موجود هنگامیکه محققان این الکترولیت را با آند وانادیم آزمایش کردندف متوجه شدند چرخه عمر باتری بیش از هزار بار شارژ است که این امر نشان دهنده ثبات بالای آن است. محققان همچنین اشاره کردند تراکم انرژی باتری فراتر از برخی الکترودهای جامد و هزینه تولید آن با باتری های لیتیومی یکسان است.

کد خبر 6097056 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • اوکراین ناتوان در پرداخت بدهی خارجی
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • ترکیه: حماس پس از تشکیل کشور مستقل فلسطین، سلاح را کنار خواهد گذاشت
  • معاون شهردار تهران: قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار است
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمز ارز
  • گزارش دیدنی تلویزیون کره از جنگ ایران و اسرائیل
  • عبدالفتاح البرهان برای تشییع جنازه پسرش به آنکارا رفت
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه